06 70 432 7890ecellmobilgmail.com

Üzletünk 2021. március 8. - 2021. április 18. között ZÁRVA tart. A csomagküldés zavartalanul folytatódik!

06 70 432 7890ecellmobilgmail.com

Üzletünk 2021. március 8. - 2021. április 18. között ZÁRVA tart. A csomagküldés zavartalanul folytatódik!
Termék ismertetők

Li-ION akkumulátorok ismertetése

Tóth László
Tóth László
2018.01.10 08:30
Li-ION akkumulátorok ismertetése

A LI-ION akkumulátorokban a töltés tárolásáról lítiumionok gondoskodnak, amelyek töltéskor a negatív, szénalapú elektródához, kisütéskor pedig a pozitív fém-oxid-elektródához vándorolnak. Mivel a lítium a legkönnyebb fém, így az ebből készült akkumulátorok sokkal könnyebbek és tartósabbak is.

Az újratölthető LI-ION akkumulátorok élettartama véges, éppen ezért érdemes rájuk használat során odafigyelni. A legfőbb gond, hogy gyakorlatilag véges számú merülési vagy töltési ciklust képesek elviselni, mely ciklusok számát a használati körülmények nagymértékben befolyásolják. Bizonyos szabályok felállításával és betartásával azonban megelőzhető az alkalmanként túlságosan gyorsan jelentkező kapacitáscsökkenés.

Egy töltésciklust jelent, mikor az akkumulátor lemerül, tehát 100%-osan elhasználjuk a kapacitását. De ha félig lemerül az aksi, és újratöltés után másnap ismét így tesz, akkor ez is egy töltésciklust jelent. Minden alkalommal, amikor elhasználunk egy töltésciklust, kissé csökken az élettartama. A gyártók visszafogott becslései alapján, a legtöbb LI-ION teleppel ellátott fogyasztói termékek esetében mindössze 300-500 merülési/töltési ciklussal számolhatunk.

Az alábbi szabályok betartásával növelheted a mobiltelefonod akkumulátorának az élettartamát:

  • Ha teheted, a teljes feltöltés után csatlakoztasd le a töltőről a telefonodat.
  • Használj megfelelő minőségű töltőt és töltőkábelt.
  • Törekedjünk csak alkalomadtán használni a gyorstöltés opciót, ha egy mód van rá. Az Android rendszerbeállításaiban általában van lehetőség, a gyorstöltés ki és bekapcsolására.
  • Próbáld elkerülni, hogy a telefonod túlzottan felmelegedjen. A magas hő szintén nem tesz jót az aksinak.
  • Lehetőleg próbáld elkerülni az akkumulátor rendszeres teljes lemerülését. Ideális felhasználásnak azt tekinthetjük, ha az aksit sosem hagyjuk 25 százalék alá merülni.