06 70 432 7890ecellmobilgmail.com

06 70 432 7890ecellmobilgmail.com

Sony Xperia Z 2330 mAh akkumulátor 1264-7064

Raktáron 
Cikkszám: G38463

SONY Xperia C (C2305) és SONY Xperia Z (C6603) 2330 mAh kapacitású 1264-7064 akkumulátor (belső akku, beépítése szakértelmet igényel!).

  • Gyors kiszállítás
  • 12 hónap garancia
  • Biztonságos fizetési megoldás
  • Kedvező szállítási díjak

Készlet információ
Ez a termék jelenleg elérhető a készletünkön. A megrendelés leadása után azonnal átvehető vagy szállítható.

6 490 Ft
Kedvencekhez
A vásárlásod átvétele után 487 Ft-ot jóváírunk a PontGyűjtő számládon
Ajánlom
Kérdés a termékről
LI-ION akkumulátorok ismertetése

A LI-ION akkumulátorokban a töltés tárolásáról lítiumionok gondoskodnak, amelyek töltéskor a negatív, szénalapú elektródához, kisütéskor pedig a pozitív fém-oxid-elektródához vándorolnak. Mivel a lítium a legkönnyebb fém, így az ebből készült akkumulátorok sokkal könnyebbek és tartósabbak is. 

 

Az újratölthető LI-ION akkumulátorok élettartama véges, éppen ezért érdemes rájuk használat során odafigyelni. A legfőbb gond, hogy gyakorlatilag véges számú merülési vagy töltési ciklust képesek elviselni, mely ciklusok számát a használati körülmények nagymértékben befolyásolják. Bizonyos szabályok felállításával és betartásával azonban megelőzhető az alkalmanként túlságosan gyorsan jelentkező kapacitáscsökkenés.

 

Egy töltésciklust jelent, mikor az akkumulátor lemerül, tehát 100%-osan elhasználjuk a kapacitását. De ha félig lemerül az aksi, és újratöltés után másnap ismét így tesz, akkor ez is egy töltésciklust jelent. Minden alkalommal, amikor elhasználunk egy töltésciklust, kissé csökken az élettartama. A gyártók visszafogott becslései alapján, a legtöbb LI-ION teleppel ellátott fogyasztói termékek esetében mindössze 300-500 merülési/töltési ciklussal számolhatunk.

 

Az alábbi szabályok betartásával növelheted a mobiltelefonod akkumulátorának az élettartamát:

  • Ha teheted, a teljes feltöltés után csatlakoztasd le a töltőről a telefonodat.
  • Használj megfelelő minőségű töltőt és töltőkábelt.
  • Törekedjünk csak alkalomadtán használni a gyorstöltés opciót, ha egy mód van rá. Az Android rendszerbeállításaiban általában van lehetőség, a gyorstöltés ki és bekapcsolására.
  • Próbáld elkerülni, hogy a telefonod túlzottan felmelegedjen. A magas hő szintén nem tesz jót az aksinak.
  • Lehetőleg próbáld elkerülni az akkumulátor rendszeres teljes lemerülését. Ideális felhasználásnak azt tekinthetjük, ha az aksit sosem hagyjuk 25 százalék alá merülni.